Back to Top

Besloten feesten

Wij, van Café de Schelvis nemen graag de organisatie bij uw uit handen, zodat uw aandacht naar de gasten uitgaat.

Café de Schelvis is de gezelligste locatie die geschikt is voor het organiseren van besloten feesten van 30 tot 500 personen.

Of het nu gaat om een: verjaardagsfeest, een jubileumfeest, een bruiloft, babyborrel, themafeest, vrijgezellenfeest, reünie het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Mocht u meer informatie willen hebben over het houden van een beslotenfeest bij ons? Dan vragen wij u, of u contact met ons op wil nemen: 0226-312670

Catering en dranken

Ook leveren wij een ruim assortiment aan bier, fris en overige wensen voor dranksoorten. Wij leveren dit voor u in overleg en tegen een aantrekkelijk dagtarief.
Natuurlijk regelen wij ook de complete catering van uw feesten of partijen voor een buffet op maat en borrelhapjes.

Geef uw wensen aan en wij nemen dit uitgebreid met u door en verzorgen daarmee catering op maat.

Meer weten? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op

06 - 1546 6521

COVID-19

In verband met het coronavirus geldt er op dit moment een speciaal protocol bij ons in het café. Ons café volgt de richtlijnen zoals bepaald door het RIVM en de Rijksoverheid. Daarbij treffen wij een aantal extra maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wilt u meewerken aan onderstaande voorschriften om de gezondheid van elkaar te beschermen?

Per 25-09-2021

Vanaf 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. En bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals in cafés, restaurants en sportkantines, heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. 

Regels voor bezoek aan een horecalocatie

 • U hoeft geen 1,5 meter afstand te houden
 • Alle bezoekers van een eet- en drinkgelegenheid moeten vanaf 13 jaar verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Behalve op een terras of bij afhalen. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd.

Regels voor ondernemers met een horecalocatie (eet- en drinkgelegenheid)

 • Het is niet verplicht 1,5 meter afstand te houden
 • U bent verplicht om alle bezoekers vanaf 13 jaar te controleren op een coronatoegangsbewijs. Vanaf 14 jaar moet het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
  • U ben ook verplicht een coronatoegangsbewijs te controleren als een eet- en drinkgelegenheden onderdeel is van een locatie waar coronatoegangsbewijs niet verplicht is. Bijvoorbeeld bij een koffiebar in een winkel of een café of restaurant in een hotel.
  • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig op het terras bij eet- en drinkgelegenheden of bij afhalen van eten en drinken. 
 • U bent verplicht om de registratie en gezondheidscheck te doen.
 • Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
  • Is er een evenement in uw horecalocatie binnen en heeft (een deel) van de bezoekers geen vaste zitplaats? Dan geldt de bezoekersnorm van 75% van de reguliere capaciteit.
 • Horecalocaties kunnen open tussen 6.00 uur ’s ochtends en 0.00 uur ’s nachts. Voor afhalen en laten bezorgen gelden wel de reguliere openingstijden.
 • Entertainment, zoals live muziek, is toegestaan.

Per 26-06-2021

Het kabinet kondigt op 18 juni aan dat per 26 juni 2021 meer ruimte mogelijk is, mits de basisnorm van 1,5 meter, voorzorg met handen wassen, etc. en bij klachten te laten testen. Dit geldt ook voor de horeca.

 • Een vaste zitplaats is verplicht. Dit mag ook een zitplaats aan de bar zijn
 • Voor alle gasten geldt 1,5 meter afstand onderling, behalve uit hetzelfde huishouden
 • Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht

Horecabedrijven mogen de reguliere openingstijden voeren. Er geldt geen maximum aantal gasten. Zelfbediening en buffetten zijn weer mogelijk. Entertainment zoals liveoptreden of videoschermen voor voetbalwedstrijden zijn toegestaan. Gasten moeten wel blijven zitten.

 

Per 05-06-2021:

Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open. Ook coffeeshops en sportkantines mogen weer open. Er geldt wel een aantal voorwaarden: 

 • Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht. Zitplekken aan de bar zijn niet toegestaan. 
 • Eet- en drinkgelegenheden mogen open zijn tussen 06:00 en 22:00. 
 • Er wordt gewerkt in shifts. Gasten arriveren dus op een vast tijdstip. Er zijn maximaal 2 shifts per tafel per avond tussen 18.00 en 22:00 uur mogelijk. 
 • Zelfbediening is niet toegestaan. 
 • Entertainment, zoals liveoptredens of videoschermen, is niet toegestaan. Alleen achtergrondmuziek is toegestaan. 
 • Een reservering, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. Het personeel in de horecasector wordt geadviseerd om twee keer week een zelftest af te nemen. Hierover worden afspraken met de sector uitgewerkt. 

Terrassen buiten 

De openingstijden van terrassen buiten worden verruimd. De terrassen mogen open van 06.00 uur tot 22.00 uur. De voorwaarden voor terrassen buiten blijven gelden. Zo mogen er maximaal 50 personen per terras aanwezig zijn. 

Alcoholverkoop 

Tussen 22.00 uur en 06.00 uur mogen geen alcoholische dranken verkocht worden. Eerder ging dit verbod in om 20.00 uur.

 

 

Bron: Rijksoverheid

Feesten en partijen

Café de Schelvis is een fantastische plek voor:

• Bedrijfsfeesten
• Bruiloften
• Familie-Reunies
• Feestavonden
• Recepties
• Vergaderingen
• Verjaardagfeesten
• Voor groot of klein moet U bij ons zijn. Capaciteit 30 tot 500 personen.

Organiseer uw Feest & Partij voordelig en op maat!,Of het nou gaat om een bedrijfsfeest, zakelijke bijeenkomst, bruiloft, verjaardag, jubileum of een reünie. De Schelvis geeft u alle mogelijkheid om uw feest of partij tot een geslaagd evenement te maken. Georganiseerde feestavonden en zakelijke bijeenkomsten voor elk aantal en binnen uw budget. Uw feest of partij op maat  samengesteld, en geheel verzorgd volgens uw eisen en wensen.
Arrangementen

Bekijk hier onze arrangementen van 2016
Zakelijke ruimte of feestzaal huren?

Wij helpen u natuurlijk ook graag bij de aankleding van uw feest. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor het gericht inrichten van onze feestzaal of oud-bruin kroeg om uw festiviteit tot een goed einde te brengen. Het afstemmen van de juiste muziek of wellicht vindt u het leuk om ook nog een activiteit toe te voegen bij uw feest of partij. Te denken aan: boottocht met of zonder picknick, kolfdemonstratie, bezoek aan de veiling museum de Broekerveiling of oud-hollandse spelen.

Catering

Cafe de Schelvis verzorgt al uw catering tegen scherpe prijzen. Meteen  ruime keuze uit kleine hapjes, warm en koud buffet van X to X personen. Graag horen wij van u voor welke wensen wij een offerte kunnen sturen.Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via Tel: 0226-312670 of via onze contactformulier. Graag adviseren wij u graag om uw arrangement binnen uw budget te krijgen!

Grote Zaal

De Grote zaal van Café de Schelvis kan zowel voor vergaderingen ingedeeld worden of voor een band avond worden ingedeeld. De zaal kan eventueel verkleint worden. Naast dat er feest en partijen in de zaal gehouden kan worden. Deze zaal is ook beschikbaar voor de kolfsport.

  

Café

Het Café van Café de Schelvis is een multifunctioneel Café. Het is mogelijk om te darten, biljarten en te poolbiljarten. Of heerlijk van je avond te genieten. Ook is het mogelijk om een band in het café neer te zetten. Het Café beschikt over een grote bar waaraan je met 15 man kan zitten. Ook in het café staan diverse hoogzitters waaraan je heerlijk en ontspannen kan zitten. Het is ook mogelijk om heerlijk te dansen op de diverse muziek die er gespeeld wordt.

 

 

 

Kleine Zaal

Café de Schelvis heeft naast zijn grote zaal en het café ook een kleine zaal. Deze zaal kan gebruikt worden voor kleine feesten en partijen. In deze zaal hangt voldoende licht en geluid, zodat wij voor elk evenement een speciale sfeer kunnen maken.

 

 

Dansschool Schavemaker

Dansschool Schavemaker is al ruim 40 jaar een bekende naam in Langedijk en omstreken. Jacques en Afra Schavemaker geven nog steeds met veel passie les en worden bijgestaan door hun kinderen Amanda, Nicole en Jacco. Want of het nu gaat om een simpele Quickstep, een romantische Engels Wals, een strakke Tango, een vrolijke Cha cha, zwoele Rumba of misschien een swingende Jive; wij leren het u graag!

Mocht er twijfel zijn over welk niveau er bij u past (doordat u bijvoorbeeld in het verleden heeft gedanst of met een partner wilt dansen met meer/minder ervaring als u zelf), kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Samen gaan we kijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Ook als u geen partner heeft voor het komende seizoen, gaan we graag samen op zoek naar een geschikte oplossing. Voor cursisten vanaf 65 jaar bieden wij, naast de reguliere stijldanscursussen, op de woensdag- en donderdagochtend een 65+ cursus aan. Gedurende deze cursus zal de nadruk liggen op de Ballroom dansen.

Buiten het stijldansen om, bieden wij ook andere cursussen aan. Denk bijvoorbeeld aan Solo Latin Dance, maar ook voor een pittige Zumba-les bent u bij Dansschool Schavemaker aan het juiste adres.

 

Biljart Verenigingen

Biljartclub 'De Smarkerd'

De mannen van de biljartclub van Café 't Karrewiel zijn verhuisd naar Café De Schelvis in Zuid Scharwoude. Wij zijn een biljartclub waar de gezelligheid voorop staat .

Elke Dinsdagavond speelt Biljartclub ‘de Smarkerd’ hier in Café de Schelvis

 

Biljartclub 'Effect'

Elke Vrijdagavond speelt Biljartclub ‘Effect’ hier in Café de Schelvis.

Tijdens de vrijdagavond worden er tussen 2 personen wedstrijden gespeeld die meetellen in het eindklassement van de club.

 

Vind je het zelf leuk om te biljarten? Kom gerust even langs op vrijdag.

Kolfvereniging 'Gezellig Samenzijn'

In 1926 werd in Café de Schelvis, Kolfsociëteit 'Gezellig Samenzijn' opgericht. Deze Club is elke Dinsdagavond aanwezig in Café de Schelvis voor het kolven. Kolven is een oudhollandse sport, en wordt momenteel nog in de kop van Noord-Holland gespeelt. Kolven is een sport waarbij de bal met een kliek tegen een paal wordt geslagen en zo punten kunnen worden gescoord. Wilt u zelf gaan Kolven? Bekijk de informatie op hun site: http://www.gezelligsamenzijn.jimdo.com/

 

 

 

Darten

Café de Schelvis heeft in totaal 4 dartteams waarmee zij in de Nederlandse competitie spelen. De teams spelen Maandag, Dinsdag en Donderdag. De ene week speelt het team thuis en de andere week speelt het team uit.

De volgende teams spelen mee in de competitie:

 • De Daltons
 • De Schelevis
 • Schelvis 1
 • The Snipers
 • The Killers

Mocht u ook willen darten en wilt u één van onze teams willen komen versterken. Wij zoeken nog nieuwe darters!

 

 

        

Horeca verhuur

De Schelvis Catering en Horeca verhuur, Hét adres voor uw horeca catering en toebehoren.

Mobiele bar (120 cm)  met 1 tapkraan   € 45,00   per dag
Mobiele bar (150 cm)  met 1 tapkraan   € 50,00   per dag
Mobiele bar (200 cm)  met 2 tapkranen   € 60,00   per dag
Bierkoeler   € 30,00   per dag
Statafel   € 5,00   per dag
Terrasheater   € 35,00   per dag
Koelkast groot   € 35,00   per dag
Barkruk   € 2,00   per dag
Klapstoelen   € 0,50   per dag
Bierglazen/wijnglazen/etc    in overleg    

 

Tap/spoelbuffet 200 cm. 2-kraans  Tap/spoelbuffet 200 cm. 1-kraans
 Tap/spoelbuffet 200 cm. 2-kraans ( losse zuilen)  Tap/spoelbuffet 200 cm. 1-kraans
   
Geschikt voor alle merken bier, standaard vatkoppeling (Amstel/Heineken of Hertog Jan)meegeleverd. Exclusief bier en koolzuur.  Geschikt voor alle merken bier, standaard vatkoppeling (Amstel/Heineken of Hertog Jan)meegeleverd. Exclusief bier en koolzuur.
€60,- per dag €60,- per dag